2020. február 20., csütörtök

Kalciumfoszfát képlete

A monokalcium - foszfát (más néven kalcium-dihidrogén-foszfát vagy kalcium - foszfát ) a foszforsav kalciummal alkotott sója. A foszfátion szervetlen, összetett anion, kémiai képlete PO3−4. CaClkalcium-klorid.


Ca(NO3)kalcium-nitrát. CaSOkalcium-szulfát. CaCOkalcium-karbonát. Ca3(PO4)kalcium - foszfát. CH3COO)2Ca kalcium-acetát. A kémiai vegyület leírása atomjainak vegyjeleit használva.


Igazából az érdekelne, hogy miért is kell a képletbe a zárójel, és hogy ez mivel jár. Magnézium-karbonát, MgCO3. Nitrát-ion, NO3. Kalcium - foszfát. A képlet szerint a só összetétele 3 kalcium és foszfát esetében.


Ionok hidrogénion. C gyémánt, grafit. Moláris tömege: M. Helye a periódusos rendszerben: V. A vízmentes nátrium- foszfát és a hidratált alakjai a dodekahidrát.


NH4NaHPOammónium-nitrát. Amikor Lewis- képleteket írunk fel, az összetett ion töltése megegyezik az ezt alkotó. Anyag elnevezése. A kalcium alkáliföldfém − a periódusos rendszer 2. Ammónium-dihidrogén- foszfát.


Na3POnátrium-foszfát. Na2COnátrium-karbonát szóda. NaHCOnátrium- hidrogénkarbonát. KÉMIA KÉPLETGYŰJTEMÉNY 9. Tudni kell az első 20.


A struvit (magnézium-ammónium-foszfát) szervetlen foszfát ásvány, amelynek képlete. A magnézium-ammónium-foszfát, amelyet általában struvitnek hívunk,. CaFfolypát, fluorit.


A természetben előforduló kalcium -szulfát áttetsző, fehéres kristályok alkotta. Nátrium-hidrogén-karbonát. Cobalt-III-klorid. Mi a kivált, kristályvizet tartalmazó vegyület képlete ? AMMÓNIUM-HIDROGÉN- FOSZFÁT. Név (triviális név) name (common name).


Calcium dihydrogenphosphate. Ca(H2PO4) kalcium -dihidrogén- foszfát ( szuperfoszfát ). Kálium- tripolifoszfát. A króm-trioxid vagy króm(VI)-oxid szervetlen vegyület, képlete CrO3.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.