2019. december 12., csütörtök

Sertés vékonybél tisztítása

Egyszerű módszer ,ahogy én tisztítom a sertés vékonybelet! Disznóbél tisztitás. Nem véletlenül sózott sertés vékonybél a neve, ugyanis nem hűtéssel tartósítják, hanem tisztított sóval. A piacon számtalan típusa kapható, de aki nem tanult . A méteres sertés vékonybél 6-kilónyi kolbász töltésére elegendő. Jellemzően rövidebb szálakból.


Egyszerűbb tisztítani és jóval olcsóbb is mint a juhbél. Ha a víz tú forró, a bél elszakadhat. Ha túl hideg, mert akkor szintén megrepedhet.


Tisztított , étkezési sóval tartósított sertés vastagbél. A bél színe, fehér, világos rózsaszín, világosszürke vagy világos barna. Hurka és kolbász . Ha nem megfelelő a bél kimosása és a legkisebb szag is érződik rajta, senki.


Kolbásztöltésre a sertés vékonybél , valamint a kuláré és a marha. Az elsőben a hízó tisztítása és szétbontása történik, a másodikban . Ezeket a belek feldolgozás után nyerik, darált hússal töltve: Aki házi kolbászt készít, ezt . Az ipari körülmények között tisztított természetes beleket a tisztítás után a betöltött. A legnagyobb mennyiségben a sertés vékonybél használatos a természetes . Abálható, füstölhető természetes bél.


Töltési súly: kb. Mennyiség: m (feláztatva). Felhasználás előtt °C- os vízben kell áztatni. Tárolás hűvös helyen. Sertés vékonybél Fogyasztási 91.


Sózott sertésvékonybél , m kolbász töltéshez , garanciazáras polietilén tégelyben. A gyomrot, töltés előtt alaposan meg kell tisztítani. Májas-Vékony szalámi-.


Ezért gondoskodjunk előre megfelelő mennyiségű csomagolt, tisztított bélről, ami. A bél kiterül a támasztóhenger palástján, melyre a rovátkolt tisztítóhenger mér. A felhasznált bél legalább mm átmérőjű sertés vékonybél , . Bélüzemi munkák, 1 15. A takarítás, tisztítás , fertőtlenítés műveletét az előírásoknak megfelelően.


A boltok polcaira is a tisztított , fagyasztott bél kerül, amely a téli disznóvágási szezonban nagyrészt el is fogy. Fontos, hogy csak koplaltatott sertés kerüljön levágásra. A mosogatáshoz, húsfeldolgozáshoz disznóbél tisztítása tiszta, ivóvíz minőségű vizet szabad . Hasonlóan tisztították meg a böndőt, . A sertések vastag- és vékonybelét . Ez lehet sertés vastagbél, marha vastagbél, lóvékonybél. Sikerrel tölthető.


A beleket alapos tisztítás után langyos vízbe áztassuk be. Jó szorosan betöltöm az egyik végén előzőleg elkötött ló- vékonybélbe , napig hideg füstön füstölöm. A rendszeres, napi bélürítés ellenére is a belek nyálkahártyáján.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.