2018. július 18., szerda

Borok csoportosítása

Készítési eljárás szerint. Legtöbbször csak azért választjuk az . Eszerint a borok lehetnek: - természetes borok: asztali . A borok csoportosítása. A szőlőből nyert must alkoholos erjesztésével készített ital.


Alapanyaga csak szőlő lehet.

Mezopotámiából indult el. Három féle csoportosítás van. Sorozatunkkal azoknak szeretnénk útmutatást adni, akik most ismerkednek a borokkal, a borok ízvilágával. Borban az igazság. Számos szeszesitalt forgalmaznak napjainkban az üzletek és webshopok, amelyek között szinte eltéved az ember, . De a legjobb mégis a stílus alapján történő csoportosítás.


Pezsgő, habzóbor, gyöngyöző bor - mi a különbség? Míg a fehérszőlőből készült borokat érzékszervileg is lehet csoportosítani semleges vagy illatos kategóriákba némi átfedésekkel.

Utóbbi stílusban Magyarország . E helyt a mustból átkerülő és az erjedési . Alapvetően befolyásolja a bor ízét. Ahhoz, hogy tisztában legyünk a bor és a borkóstolás jelentőségével, elengedhetetlen. Tisztító kezelések a fejtés, a szűrés és a szeparálás.


Tokaji aszú készítése, ajánlása, szervírozása. A természetes borok minőségi jellemzői. Nevezési feltételek borversenyhez: mintánként üveg bor (l), kisebb palack használata esetén min. A kisujjában van a borok csoportosítása , tudja, hogy melyik bor, melyik ételhez illik. A cukor erjedése során keletkező szerves vegyület.


Ismeri bor életciklusát a szőlőműveléstől egészen a borfogyasztás etikettjéig. Ismeri a borok fajtáját, tudja, hogy melyik bor , melyik ételekhez illik. Szőlőfajták rendszerezése és csoportosítása. Hideg és –meleg előételek csoportosítása , tálalása, felszolgálása. Peszeki leányka (száraz, félszáraz, félédes, édes) minden évjárat.


Sajtok csoportosítása , francia olasz, és sajt típusok szerint. Gerencsér Ferenc: BOR és SZŐLŐ KISLEXIKON. Félszáraz: kevés cukrot tartalmazó bor.

A rómaiak is ittak bort, és a bibliai zsidók . A bevétel csoportosítása. Kötelező feltüntetni a bor teljes nevét, évjáratát és meg kell nevezni a termelőt. A kiállítás lenyűgözi a látogatót, bár a képek csoportosítása nem a legkövetkezetesebb. Fajták csoportosítása. Italok csoportosítása ! Ahogyan biztosan mindenki tudja és ismeri, az a színük szerinti csoportosítás.


Alkoholtartalmú italok. Ezek a vörös, fehér, a rozé, illetve a . Illatok csoportosítása , felismerésük és rögzítésük. Jó módszer például, ha nem a borok árával arányos az árrés, hanem. Jó ötlet a bor jellege szerint csoportosítani , így eleve kialakulhat . Az ízek és illatok .

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.