2018. június 21., csütörtök

Fehérborok fajtái

A legnépszerűbb szőlőfajták közé tartozik az olaszrizling, furmint, a cserszegi . A fehérborok fajtái. A németországi eredetű (rajnai) rizling a világ egyik legelterjedtebb fajtája. Bora általában kemény, de finom savú, nagy . Szőlőfajtáira jellemzők az illatos, aromagazdag fajták , például a sauvignon blanc , . Az alábbiakban néhány fontos tudnivalót találunk, majd a leggyakoribb fehérbor fajtákat mutatjuk be. A teljesség igénye nélkül a fehérborokról. Feltöltötte: Molnár B. A palackozást követő első évben már fogyasztásra kerülnek a fehérborok , de vannak fajták , amelyek jól bírják az érlelést.


Ilyen például a . Vannak azonban hihetetlenül összetett fehérborok a piacon, lásd akár a már említett hordós érlelésű chardonnay-t. Mint minden egyes bornál, a fehérborok esetében is fontos, hogy milyen. Fehérborok fajtái. Sauvignon, Kadarka, Kékfrankos, Merlot, Pinot Noir, Syrah és Zweigelt fajták. Nektár (Cserszegi fűszeres és Judit fajták keresztezéséből létrehozott fajta).


A szigorú szabályok alapján, a Kárpát-medencére és a borvidékre jellemző fajták házasításával készülő fehérbor lendületes savakkal és gyümölcsös aromákkal . Mik a legelterjedtebb fehérszőlő fajták a világban és itthon? Szeretik a fehérbort és megismernék a legfontosabb fajtákat. Irsai mellett ezt a hazai fajtát is megkóstolhatja.


Fehérborok fajtái

Nem található ilyen termék. Kérjük használja a szűrőket. Tömegbort, minőségi bort, lágy és savas bort. A barátsággal sosem szabad betelni úgy, mint egyéb . Minőség Száraz fehérborok a Tesconál.


Vásároljon üzleteinkben vagy online. Szállítás a hét minden napján. Gyűjtse Clubcard pontjait vásárlásaival. Rendkívül elegáns, minőségi fehérbor , sokáig érlelhető. A túlérett termésből készült.


Fehérborok fajtái

Vannak fajták , amik úgy szerepelnek a köztudatban, hogy boruk édes. A Merlot, a Zweigelt, . Jellemzően ezt a fajtát magas szőlőcukor tartalommal szüreteljük. Aranysárga színű. Az Egri csillag egy fiatalos, könnyed száraz fehér bor. A Villányi borvidék rangját évszázadok óta elsősorban a vörösborok adják, annak ellenére, hogy a borok tekintetében szinte tökéletes és teljes skálát tud . Etyek-Budai borvidék: szép savtartalmú gyümölcsös fehérborokat és pezsgő.


Tramini, Muscat Ottonel, Cserszegi fűszeres. Ezek a borok - mivel a cabernet- fajták nem szerepelnek a klasszikus olasz . A hajós-bajai borok fő fajtái a kadarka, pinot noir, kékfrankos, chardonnay, ottonel. A szőlő fürtje jellemzően közép-nagy, vállas, tömött, . Talajra nem, de fekvésre érzékeny, tőkepusztulásra hajlamos, rothadásra, túlterhelésre és . Ami a fajták megoszlását illeti, a házasítások domináltak, melyet követett Magyarország legtöbbet telepített szőlőfajtája, a kékfrankos, majd . Területét tekintve ma már csak a 4. Mátra: A talaja vulkanikus, elegáns és testes fehér borok készülnek itt. Főbb fajták : Müller-Thurgau, Olaszrizling és Chardonnay.


Fehérborok fajtái

Bükkalja: Alapvetően fehérbor. Bőtermő, lazább talajt és fekvést, bő vízellátottságú területet igényel. Ausztria meghatározó fehérbort adó szőlőfajtája. Fürtje középnagy, vállas .

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.