2017. június 27., kedd

Fagyasztott hurka sütése

Székelydályán a véres, a májas hurka és a kolbász közös neve kőccség. Receptje tájegységenként változó, a majoránna, a fehér-, és fekete bors,. Kutatásaink, feldolgozásaink között szerepel a sváb építészet, a házak berendezései,.


Megtapasztaltuk a régi sváb konyha ízeit, sütöttünk, főztünk – sváb receptkönyvet írtunk. Sütnivaló hurkák. Kiszerelés: lédig kb. Fogyaszthatóság: 5. Májas és véres hurka recept képpel.


Hozzávalók és az elkészítés részletes leírása. Hozzáadják a vért (a receptek különféle arányokról szólnak). Sváb hurka recept. Nov Ez az igazán finom májas hurka receptje ! A legtöbb helyen.


Ilyen például a májas hurka, amit kicsi és nagy egyaránt kedvel. Véres hurka, sváb hurka és májas hurka készítése házilag! Sokan a véres hurka miatt jöttek kóstolni, mert azt tudja mindenki Vecsésen, hogy a sváb recept szerinti hurkának nincs párja.


Több tradicionális svábhegyi receptet is bemutattunk. Bluada Wuast (Blutwurst ) és Leiva Wuast (Leberwurst), azaz véres és májas hurka. A kedvenc véres hurka receptje az Ízvadásznak. A Budakalászi Schieszl Étterem családi receptje. Receptek , szokások és táji-nemzetiségi sajátosságok.


Kóser, böjti és más érdekes hamis-hurkák. Temesi sváb húsos- hurka. Szegedi zsemlés májas - hurka. Aki egyszer megkóstolja a házi hurkát, többet nem tud lemondani az ízéről!


Finom véres hurkaEgy fej. Házi kolbász készítése egy sváb bácsi receptje alapján - Böllérshop. Rendelés: minimum dkg. Csomagolás: habtálca vagy vákuum tasak.


Gyönkön összegyűjtött sváb disznóvágási szokásokban is. Receptje : pörköltalap készítése, erre kerülnek az oldalas porcogós részének darabjai és csontos. Jan Ez az igazán finom májas hurka receptje ! Külön tudomány a hurkához való rizskása kifakadoztatása és a hurka fűszerezése. Egyes helyeken majoránnát tesznek bele, máshol csak sóval és borssal . MÁJAS HURKA készítése házilag. Making homemade liverwurst.


Májashurka (régi szegedi recept a századfordulóról) Véreshurka . Tartalmas kóstoló csomag: májas hurka , véres hurka , kolbász mellé egy darabka. Az ikladi svábok rénfát használtak, később Jóska is arra tért át, aztán szalma . A hurka a kolbász mellet ez egyik fő csemegéje a disznótornak. Sokféleképpen készítjük, lehet májas , lehet véres, készülhet majorannával, vagy anélkül. Disznótoros töltött káposzta ( sváb recept ). Savanyú káposzta alapreceptje.


Hurka vékonybélbe és hártyába töltve. Az tojást összegyúrjuk annyi liszttel, amennyit felvesz, lágyítjuk egy kevés vízzel, és adunk hozzá sót is. Ebből a tésztából csipetkét készítünk, forrásban lévő .

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.